300 migránst mentett ki az olasz partiőrség egy hajóról. Startol az olasz migrációs útvonal? - Körkép.sk
Károly, Karola
  • HUF: 390.44
  • USD: 1.09
  • -1 °C
  • 4 °C
Friss hírek

300 migránst mentett ki az olasz partiőrség egy hajóról. Startol az olasz migrációs útvonal?

Az olasz partiőrség ma bejelentette, hogy több mint 300 migránst mentett ki egy súlyosan túlzsúfolt hajóból nem messze a szicíliai partoktól. A rozoga lélekvesztőben több száz kilométert tettek meg az illegális bevándorlók, hogy Európába jussanak.

 

Nem újkeletű, hogy Olaszország felől közelítenek az afrikai és közép-keleti menekültek és gazdasági bevándorlók, a mostani eset mégis inkább annak az előjele, hogy a lezárt nyugat-balkáni helyett most már az olasz dobbantó lesz fő migrációs útvonal Európa irányába.

 

Líbián keresztül érkezhetnek a legtöbben az előrejelzések szerint, az afrikai országban ugyanis gyakorlatilag nincs működő kormány, megvetette a lábát az Iszlám Állam, és ott már volt kiépítve valamilyen szintű embercsempész-hálózat korábban is.

 

A most kimentettek között 107 fő 18 éven aluli volt, az utasok több mint a fele azonban felnőtt férfi főleg Szíriából, Egyiptomból, Szomáliából és Eritreából. Több mint 1400 kilométert utaztak.

 

Európa újabb kihívás előtt áll, mivel jelenleg csak az Égei-tengert, vagyis a görög partokat tudják megfelelően védeni. Jelenleg azonban nincs az EU-nak olyan kidolgozott stratégiája, amely az olasz útvonalat kezelni tudná, ha azon tömeges migrációs hullám indulna meg.

 

Reuters.com, körkép.sk

nyitókép: dailystormer.com/illusztráció

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket