A parlamenti képviselők harmada még nem választott  asszisztenst magának. A parlament internetes honlapja szerint 105 képviselőnek van legalább egy asszisztense, a többi 45 képviselőnek egyelőre nincs fizetett segítője.

 

A nyilvántartok asszisztensek havi bére szimbolikus 1 eurótól a maximális 2077 euróig  terjed. A parlament még az előző választási időszakban megszavazta, hogy egy képviselőnek legfeljebb három asszisztense lehet, egy asszisztens pedig legfeljebb csak egy parlamenti képviselő foglalkoztathat.

 

Iroda és asszisztens(ek) fenntartására minden képviselőnek ugyanolyan anyagi keret áll rendelkezésre: a nemzetgazdaság átlagbérének 2,7-szerese, ezt nem lépheti túl  függetlenül attól, hány asszisztenst alkalmaz.

 

 hirdetes_300x300  

2014-ben a 150 képviselőt összesen 346 asszisztens segítette, átlagban egy képviselőre 2,3 asszisztens jutott. A legtöbb segítője Ľubomír Galkonak (SaS) és a Richard Vašečkának volt, mindketten hét-hét segítőt alkalmaztak. Az abszolút rekorder e tekintetben a KDH egykori képviselője, Peter Gabura (KDH) volt, aki 10 asszisztenst alkalmazott.

 

Teraz.sk

Nyitókép: Választani tudni kell. A képen Robert Fico kormányfő és asszisztense Mária Trošková. A hölgy erotikus fotóival és a masszőrbotrány kapcsán feltárt szerepével hívta fel magára a figyelmet. Forrás: parapolitika.gr

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!