Taroltak a Citroenek a túraautó-vb hungaroringi hétvégéjén. A vasárnapi nyitófutamon Mehdi Bennani,  a Fő futamon pedig a címvédő Lopez diadalmaskodott. Michelisz Norbert az első futam felvezető körében kiállni kényszerült, Hondája ugyanis megadta magát. A magyar versenyzőt a Fő futamon is utolérte a balszerencse, mégpedig az utolsó körben.

 

A rossz idő ellenére remek hangulat fogadta a magyar pilótát hazai versenyén. Az eső ellenére rengetegen látogattak ki a Hungaroringre. A magyar pilóta azonban már a rajtig sem tudott eljutni, a nyitófutam felvezető körében ugyanis elfüstölt a Hondában a turbó, így kiállni kényszerült.

 

Az eső sokakat megtréfált

 

 hirdetes_810x300  

A szakadó esőben teljesen felborultak az erőviszonyok, ugyanis a gyári Citroenek nem esőgumikon vágtak neki a futamnak. A hetedik körre nagyon visszaesett a két Citroen Müllet és Lopez irányítása alatt, ekkor hívták ki őket a boxba kereket cserélni.

 

A gyári Hondák is nagyon szenvedtek a slick gumikon, így ők is visszaestek és pont nélkül zárták a futamot. A Zengő Motorsport magyar pilótaja, remek versenyzéssel megszerezte első pontjait a sorozatban, a kilencedik helyen intették le.

hungaroring_r1
A kép kattintással nagyítható.

 

A Fő futam is nagyon izgalmas eseményeket hozott. Michelisz a mezőny végéről vághatott csak neki a versenynek, mivel a csapat a parc fermé-szabály megszegésével ki tudta cserélni a turbót. A rajt után az ötödik kanyarban Hugo Valente telibe találta Michelisz kocsiját, óriási szerencsével ugyan versenyben tudott maradni, de az autója láthatóan megsérült.

 

Michelisznek óriási balszerencséje volt

 

Az élen közben Yvan Müller megelőzte a második helyért Huffot, aztán bejött a safety car, miután Demoustier a gumifalba csapódott. A 6. körben indult újra a verseny. Óriási előzésekkel Michelisz a 14. körben már a hatodik helyen haladt. A magyar pilóta sz ötödik helyet is megszerezhette volna, de autója nem bírta tovább. Korábbi ütközése következtében az utolsó körben a kocsi irányíthatatlanná vált, a bal hátsó kerék megadta magát, így csak a tizedik helyre tudta behozni a Hondát.

 

A futamot Lopez nyerte csapattársa Müller előtt. A dobogóra még Norbi csapattársa Monteiro állhatott fel. A Volvo újabb remek futamot zárt, az újonc gárda pilótája, Björk a negyedik helyne ért célba. Ficza Ferencet ezúttal a 14. helyen intették le a Zengő Hondával.

 

hungaroring_r2
A kép kattintással nagyítható.

 

Kép forrása: fiawtcc.com

 

Körkép.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!