Frissítve: 21.04 A néhai Ronald Reagan családja tiltakozott amiatt, hogy vígjáték készül az egykori amerikai elnökről, amely az elnöksége második ciklusában már betegsége jeleit mutató férfin viccelődik.

 

A Reagan-családot felháborította a tervezett vígjáték, amelyben a néhai elnök szerepét Will Ferrer alakítja.

 

Michael Reagan, az elnök legidősebb fia mikroblogjában a filmtervre reagálva azt írta: „az Alzheimer-kór nem vígjáték, először megfoszt téged önmagadtól, aztán megöl”.

 

 hirdetes_400x285  

Patti Davis, az elnök leánya, Will Ferrellnek címzett nyílt levelet tett közzé. Az újságíró Davis szerint Ferrer valószínűleg tudatlan, nemigen ismeri az Alzheimer-kór és a demencia különféle megnyilvánulási formáinak mibenlétét, és ha többet tudna róla, valószínűleg nem találná humorosnak a témát.

 

A nyílt levélben Patti Davis felidézett néhány emléket az édesapjáról. „Figyeltem, ahogy a félelem elönti apám szemét, azét az emberét, aki soha semmitől nem félt. Hallottam megremegni a hangját, amikor ott állt a nappaliban és azt mondta: +nem tudom, hol vagyok+. Tehetetlenül néztem, ahogy próbált emlékezni, kereste a szavakat, amelyek egyre elérhetetlenebbeké váltak a számára.

 

Tíz hosszú esztendőn keresztül távolodott el mindentől, ami az életét jelentette” – írta nyílt levelében Ronald Reagan lánya. Fontosnak tartotta hozzátenni: „nevettünk is azokban az esztendőkben, de soha nem humorizáltunk”.

 

A Ronald Reaganről készülő moziról a Variety című filmszaklap adott hírt a héten. A vígjátéknak szánt film a második Reagan-elnökség időszakáról szól. Ekkoriban már kezdtek jelentkezni az elnöknél az Alzheimer-kór jelei. A film sztorija szerint az elnök tanácsadói egy fehér házi gyakornokot bíznak meg azzal: győzze meg Reagant, hogy ő nem is elnök, hanem színész, aki éppen az elnököt alakítja.

 

Will Ferrer egyelőre nem reagált a Reagan-család bírálatára.

 

Frissítés:  „A Reagan című film forgatókönyve egyike a sok forgatókönyvnek, amelyet megküldtek Will Ferrernek. A film ugyan semmi szín alatt nem kíván az Alzheimer-kór komédiája lenni, ahogyan ezt sugalmazták, de Ferrer úr úgy döntött, nem foglalkozik tovább a filmtervvel” – közölte az ABC televízióban a színész képviselője.

 

MTI

 

Nyitókép: thewrap.com

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!