Az Iszlám Állam propaganda videójának indult, de a pánik, a káosz és a halál dokumentumfilmje lett.

 

A Vice News által közzétett, cenzúrázatlan felvételen a nemlétező kalifátus nevében harcoló dzsihadisták és a kurd Pershmerga csapatok fegyveres összetűzése látható. A vágatlan videón jól kivehető a „büszke iszlamista harcosok” közt uralkodó fejetlenség és félelem.

 

A dokumentált tűzharcra Moszul városától 50 kilométerre került sor. A felvételt az egyik megölt dzsihadistánál találták, és tartalmát tekintve szinte biztos, hogy nem propagandavideóról van szó.

 

 hirdetes_810x300  

 

 

A felvétel öngyilkos merénylőkkel történő társalgással indul, majd a három harcos és a sofőr útját mutatja be a frontra. A fordulópont akkor következik be, mikor a társaság autóján rajtaütnek a kurd Peshmerga csapatai.

 

Autójukat kilövik, kénytelenek elhagyni, elragadja őket a pánik, szervezetlenné válnak, nem tudják kiválasztani a megfelelő lövedékeket a tűz viszonzására.  Végül a kamerát viselő harcos is megsebesül. A felvételen ez már nem látszik, de mindhárom dzsihadistát lelövik az összecsapásban.

 

A Washington Post arra hívta fel a figyelmet, hogy a támadást alkonyatra időzítették, ami tipikus stratégiája kis létszámú csapatoknak, mivel az este és a szürkület segít a rejtőzködésben.

 

TA3.com

Nyitókép: youtube.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!