A győzelem napja szent ünnep, amely örökké a népek egységének jelképe marad. Azoké a népeké, amelyek  véres csatákban védték meg földjüket és felszabadították a világot a nácizmus alól – hangsúlyozta Vlagyimir Putyin orosz elnök a náci Németország kapitulációjának 71. évfordulóján több volt szovjet köztársasághoz vasárnap intézett üzenetében.

 

Putyin a Kreml sajtószolgálaténak közleménye szerint a győzelem évfordulója alkalmából üdvözölte Azerbajdzsán, Örményország, Fehéroroszország, Kazahsztán, Kirgizsztán, Moldova, Tádzsikisztán, Türkmenisztán, Üzbegisztán, Abházia és Dél-Oszétia vezetését, valamint Grúzia és Ukrajna polgárait.

 

Putyin: nem szabad újraírni a történelmet

 

 hirdetes_300x300  

Az orosz elnök hangsúlyozta: nem szabad megengedni, hogy a történelmet újraírják és a múlt hibáit nem szabad megismételni.

 

„Közös kötelességünk, hogy gondosan megőrizzük azok emlékezetét, akik meghaltak a Nagy Honvédő Háborúban és hogy minden lehetséges módon gondoskodjunk a veteránokról”

 

– hangzott Putyin üzenete.

 

Az orosz elnök kifejezte reményét, hogy a közös harc próbáját kiállt barátság és testvériség a jövőben is az államközi kapcsolatok megerősítésének alapja marad és hozzájárul majd az eurázsiai kontinens integrációs folyamaihoz.

 

Holnap katonai parádé a Vörös téren

 

A moszkvai Vörös tér hétfőn, közép-európai idő szerint reggel 9-től ismét a hagyományos győzelem napi katonai parádé helyszíne lesz annak emlékére, hogy a Vörös Hadsereg döntő szerepet játszott a nácizmus legyőzésében. Putyin elnök 2008-ban újította fel a szovjet stílusú, nehéz harcjárműveket, rakétákat és harci repülőket felvonultató, élőben közvetített díszszemle hagyományát.

 

MTI

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!