Alojz Hlina korábbi parlamenti képviselő jövő héten jelenti be indulását a Kereszténydemokrata Mozgalom (KDH) pártelnöki tisztségéért.  Hlina ezt ma személyesen erősítette meg a TASR hírügynökségnek azzal, hogy személye rendkívül pozitív visszajelzéseket kapott a párton belül.

 

Eleonóra Porubcovát, aki múlt héten jelentette be indulását Hlina személyesen nem ismeri, de szívesen találkozna vele:

„Porubcovát a KDH élére néhány megyei  elnök jelölte, mint például Peter  Muránsky, Marián Radošovský, Alojz Přidal vagy Anna Záborská. Engem  formálisan az árvai járások jelöltek, de az ország minden olyan járásából kaptam támogatást, amelyet meglátogattam.”

 

Porubcová a Trencséni Megyei Önkormányzat képviselőnője, valamint Privigye (Prievidza) város képviselői tanácsának tagja és a helyi gimnázium igazgatónője.

 

 hirdetes_810x300  
porubcova
Eleonóra Porubcová. forrás: sme.sk

 

Az elnöki tisztségre pályázott még korábban a lőcsei polgármerster, Milan Majerský is. Ő azonban visszalépett, mert szerinte a KDH-ban nincs meg az elkötelezettség arra, hogy végleg lecserélje a régi arcait és az új jelölteknek, gondolatoknak adják át a terepet. Majerský továbbá nem akart lemondani a polgármesteri posztról sem a pártelnökségért cserébe.

 

A jelöltek végleges listája a párt Országos Tanácsának május 28-ai ülése után válik hivatalossá.  Az elnök személyéről szóló végleges döntést  a júniusi közgyűlésen hozzák meg.

 

Nagy meglepetésre a március 5-ei parlamenti választásokon a KDH történetében először nem jutott be a törvényhozásba, a szavazatok 4,94 százalékát szerezték csak meg. miután Ján Figeľ pártelnök lemondott a tisztségéről.

 

Teraz.sk
kép: kosicednes.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!