„X kongresszusi politikus vallomásai” címmel jelent meg könyv Washingtonban, s máris politikai bombaként robbant. A névtelenségbe burkolózó szerző ugyanis azt állítja: kongresszusi politikusokról, a washingtoni „politikacsinálás” állítólagos praktikáiról rántja le a leplet.

 

A könyvvel – noha szerzőjének kiléte ismeretlen – a New York Post mellett máris foglalkozott az NPR, a megbízható amerikai közszolgálati rádió is.

 

65 oldal szövevényes háló

 

 hirdetes_810x300  

Hatvanöt oldalas könyvében „X” kongresszusi politikus az elmúlt években rögzített beszélgetéseit, megfigyeléseit és kommentárjait osztja meg az olvasókkal. Romlott, a lobbisták korrupcióval átszőtt hálójában vergődő és jobbára csak a saját újraválasztásukkal foglalkozó politikusokról ír.

 

„Mint a legtöbb kollégám, én is nagyon sok mindent megígérek a választóimnak, és ezeket aztán soha nem tartom be. De minek is? A választókat már az is boldoggá teszi, ha elmondom ezeket az ígéreteket… Az én legfőbb munkám az, hogy megtartsam a munkámat”

 

– idézi az amerikai sajtó a könyv egyes részleteit.

 

congressmanX2
Kép: rt.com

 

Rövidlátó, buta választók

 

Az egyelőre még anonim politikus butának nevezi a választókat, akikkel szerinte mindent meg lehet etetni, a politikusokat pedig rövidlátóanak, akik csak az azonnali politikai haszonra összpontosítanak, a távlati – a jövő nemzedékek sorsát is meghatározó – célokra fittyet hánynak.

 

„Állandóan ellent mondok önmagamnak, de ezt alig veszik észre. Az egyik pillanatban állást foglalok a közkiadások elszabadulása ellen, de a következő pillanatban már újabb támogatásokat szorgalmazok az oktatás és az egészségügy finanszírozására, munkanélküli segélyekre, vagy természetvédelemre”

 

–  írja a szerző. Szerinte könnyű manipulálni a „naiv és bégető bárányként viselkedő nemzet” tagjait.

 

X politikus szerint a kongresszusi képviselők és szenátorok a lobbisták bábjai, akiknek választási kampányait különböző érdekcsoportok finanszírozzák, s a lobbisták évente mintegy hárommilliárd dollárt költenek a törvényhozók befolyásolására.

 

Keresik a szerzőt

 

A szerző magát mérsékelt politikusnak nevezi, aki segíti a szegény családok gyermekeinek oktatását.

 

Ám hogy ki lehet a szerző, erről egyelőre csupán találgatások kapnak lábra. Többnyire demokrata párti politikust sejtenek, a New York Post című lap forrásai egy visszavonulni készülő demokrata képviselőt neveznek meg, akit arról is ismernek, hogy állandóan panaszkodott a lobbik tevékenysége miatt.

 

A könyvet kiadó Mill City Press szerkesztője, Robert Atkinson elhárít minden érdeklődést, még azt sem hajlandó felfedni, hogy a könyv szerzője még mindig tagja-e a kongresszusnak vagy már visszavonult.

 

MTI

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!