A Finanial Times ma megjelent elemzése szerint könnyen előfordulhat, hogy Angela Merkel úgy változtatja meg politikáját, hogy közben megőrzi következetességét a közvélemény előtt.

 

A mérvadó amerikai gazdasági napilap szerint 2011-ben a fukusimai atomkatasztrófa után Merkel az atomerőművek élharcosából vált a nukleáris energia legnagyobb ellenzőjévé.  Akkor ezt a német közvélemény úgy értékelte, hogy nem Merkel, hanem a körülmények változtak.

 

A határszakasz fenntartása politikai döntés

 

 hirdetes_810x300  

A Financial Times szerint az osztrák-német határszakasz ellenőrzésének fenntartása egyértelműen politikai döntés, hiszen a nyugat-balkáni útvonal lezárása óta alig lépte át migráns a német határt. Valószínűbb, hogy Merkel látszólag keményebb menekültpolitikát mímel, hogy visszaszerezze elvesztett népszerűségét.

 

Miközben az EU-török paktum megmentéséért viaskodik, bírálja a nyugat-balkáni országokat és Ausztriát (és Magyarországot), de semmi érdemlegeset nem tesz azért, hogy a határzárakat feloldják.

 

A nyilvánosság előtt következetesen nem ismeri be, hogy tévedett. Egy dolgot azonban az FT kihagyott az elemzéséből: bár a német atomerőműveket bezárták, Németország most Franciaországból importál áramot, amit ugyanúgy nukleáris úton állítanak elő.

 

Napi.hu

Nyitókép: vilaglato.info

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!