Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke ma azt nyilatkozta, hogy az Európai Unió egyedüli alternatívája a politikai káosz. Ezekkel a szavakkal reagált Boris Johnson, brit Brexit-párti politikus kijelentéseire, miszerint az Eu célja megegyezik Adolf Hitler céljaival –  egy autoritás alatt egységesíteni Európát.

 

Forrás: Telegraph.co.uk
Forrás: Telegraph.co.uk

Tusk szerint Johnson kijelentése abszurd, ő maga pedig meg akarja védeni a Brüsszel által kialakított „Európa-víziót”. Tusk a holland miniszterelnökkel közösen tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy Johnsonnak, London ex-polgármesterének „politikai amnéziája” van, mert az EU továbbra is az európai országok ellentéteitől védő tűzfal szerepét játssza, és a „banális igazság az, hogy az Unió egyetlen alternatívája a politikai káosz, a nemzeti egoizmushoz való visszatérés és az ezzel járó antidemokratikus tendenciák, ami oda vezethet, hogy a történelem megismétli önmagát.

 

Június 23-án valósul meg a brit referendum arról, marad-e az Egyesült Királyság az EU-ban, vagy sem. Jelenleg kétesélyes a dolog, és ahogy közeleg az idő, egyre merészebb kijelentések hagyják el a politikusok száját – mindkét oldalon.

 

 hirdetes_810x300  

BBC.com

Nyitókép: Aktuality.sk

 

Kapcsolódó cikkek

 

Boris Johnson az EU céljait Hitleréhez hasonlította

 

Muszlim polgármestere lett Londonnak

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!