Németországban is a hétvégén zárult a szezon,a Német Kupa döntőjével. Berlinben a bajnok Bayern München mindenképpen trófeával szerette volna búcsúztatni a szezon végén távozó Pep Guardiola-t.

 

A Német Kupa története

 

A DFB-Pokal (Német Kupa) egy kieséses rendszerű, minden évben ismétlődő labdarúgótorna. A Bundesliga után ez a második legfontosabb nemzeti cím a német labdarúgásban.

 

 hirdetes_810x300  

Az első Német Kupa döntőt az 1934-35-ös szezonban tartották a korszak legnagyobb riválisai, az 1. FC Nürnberg és az FC Schalke 04 között, amely a Nürnberg 2:0-s győzelmével zárult.

 

A második világháború miatti tíz éves kényszerszünet után a Német Labdarúgó Szövetség újra indítványozta a rendezvényt 1952-ben a jelenlegi nevén, DFB-Pokal-ként.

 

A győztesnek járó trófea
A győztesnek járó trófea

 

A 2016-os döntő krónikája

 

Német Kupa, DÖNTŐ

 

Bayern München – Borussia Dortmund 0:0 , büntetőkkel: 4:3
Helyszín: Olympiastadion, Berlin, 74 322 néző Vezette: Fritz

 

Bayern München: Neuer – Alaba, Kimmich, Boateng, Lahm– Thiago – Müller, Costa, Ribery (Coman 108.) , Vidal– Lewandowski, Vezetőedző: Guardiola

 

Borussia Dortmund: Burki – Piszcek, Hummels (Ginter 78.), Schmelzer (Durm 70.), Sokratis  – Weigl – Mkhitaryan, Castro (Kagawa 106.), Reus, Bender –  Aubameyang, Vezetőedző: Tuchel

 

Története 18. kupagyőzelmét aratta ezzel a bajnok Bayern München, így Guardiola utolsó szezonjában duplázni tudott a müncheniekkel.

 

A mérkőzés összefoglalója:

 

https://www.youtube.com/watch?v=uiDOBb6bO1Y

A díjátadó:

https://www.youtube.com/watch?v=8DrtsaibJ7M

 

 

Kép forrása: dfb.de

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!