Andrej Kiska köztársasági elnök a törökországi Humanitárius Világ-csúcstalálkozón erősítette meg, hogy Szlovákia a következő évtől több pénzt fordít majd a humanitárius segítségek finanszírozására. Mint mondta, néhány nappal ezelőtt fogadták el a döntést, hogy jövő évtől kezdve megkétszerezik a pénzügyi kereteket.

 

Végezetül hozzátette, hogy nincs a világon szebb és nemesebb dolog, mint egy másik ember megsegítése. Kiska ugyanakkor méltatta annak a szlovák doktornőnek és humanitárius dolgozónak a munkáját is, akit múlt hét során lőttek le Dél-Szudánban.

Veronika egyike volt azoknak az embereknek, akiknek a mások megsegítése nem csak morális kötelessége, de életüknek legfőbb értelme volt.

 

A köztársasági elnök kiemelte, hogy a humanitárius dolgozók védelme kötelességünk. Az ő nevükben felszólította a világ kormányait és országait, hogy tiszteljék munkájukat és mindent tegyenek meg a védelmük érdekében.

 

A Humanitárius Világ-csúcstalálkozót első alkalommal rendezik meg az ENSZ védnöksége alatt. A több mint ötezer résztvevőt számláló fórum célja, hogy megvitassák, milyen intézkedéseket kell elfogadni a környezeti problémák, szegénység és katonai konfliktusok által okozott helyzetek megoldására.

 hirdetes_810x300  

 

teraz.sk
kép: sme.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!