Peter Pellegrini miniszterelnök-helyettes szóvivője, Monika Hucáková jelezte, hogy a Kassától Bécsig tervezett széles nyomtávú vasútvonal megépítésének tervein folyamatosan dolgoznak az illetékesek. A kormányprogram teljes mértékben kihagyta a komoly érdekeket megmozgató vonal megépítésének kérdését.

 

Pedig nem lenne olcsó Szlovákia számára, a projekt előzetes becsült költsége nagyjából 9 milliárd euró. Hucáková elmondása szerint jelenleg a megvalósíthatósági tanulmány harmadik verzióján dolgoznak, ami valószínűleg idén decemberre készül el.

 

„A folyamat jól halad. A hatástanulmány költsége biztosan kisebb lesz 5 millió eurónál. Szlovák oldalról eddig nem érkezett kifogás.”, mondta Robert Kredig, a dokumentációt megrendelő osztrák Breitspur vasúttársaság menedzsere. A Breitspur a projekt megvalósításában részt vevő osztrák, orosz, ukrán és szlovák érdekeltek közös vállalata.

 

 hirdetes_400x285  
Moszkva elképzelése. Forrás: Railwaypro.com
Moszkva elképzelése. Forrás: Railwaypro.com

 

A szlovák vasúttársaság azt állítja, hogy saját forrásokból közvetlenül nem járul hozzá a dokumentáció költségeihez, de korábban már 1,5 millió euró ruházott be a Breitspur-ba.

 

Az eddigi becslések szerint a 430 kilométer hosszú szakasz megépítési költségei 9 milliárd eurót emésztenek majd fel. Hogy miből finanszírozzák a projektet, egyelőre nem tudni. Az első két tanulmány nem mutatott ki kellő érdeklődést a szolgáltatások iránt a magánszektor részéről. A Železničnej revue főszerkesztője szerint egy politikai projektről van szó, ami elsősorban Oroszország érdekeit hivatott érvényesíteni.

 

Desana Mertinková szakértő szerint, ha két korábbi tanulmány nem volt képes megfelelő áruforgalmat kimutatni, a harmadiknál sem lesz ez másképp. „Az egész projektet Szlovákiának kéne ténylegesen kifizetni, mivel szinte az egész 430 kilométeres szakasz az ő területén halad keresztül. A projekt megvalósítása után azonban az infrastruktúra így is veszteséges maradna, vagyis az államnak kellene támogatnia”, mondta Mertinková.

 

A projekt legjövedelmezőbb része az a hatalmas átrakodó állomás, ami Bécsben épülne meg a széles- és a keskeny nyomtáv találkozásánál.

 

HNinlone.sk

Nyitókép: transport.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!