A Microsoft kezdi kihúzni a gyufát. Először kéretlen előugró ablakokkal bombázta a felhasználókat, felhívva a figyelmet az új Windows 10 rendszerre, majd leállította a régebbi verziók támogatását. Később beütemeztette a kéretlen frissítést minden számítógépen, most pedig anélkül is elindítja azt, hogy a felhasználók jóváhagynák.

 

Eddig nyilvánvaló volt, hogy az operációs rendszerben az „X” (az ablak kizárásán kívül) elutasítást jelent. Az előugró üzenet eltűnik, és a felajánlott alkalmazás nem indul el – függetlenül attól, hogy nyomtatásról, letöltésről vagy bármi másról van szó.

 

Minden szabályt átír

 

 hirdetes_810x300  

A Microsoft múlt héttől átírta ezt a szabályt azzal a céllal, hogy kikényszerítse a felhasználóktól a Windows operációs rendszer 10. verziójának telepítését. Az agresszív marketingpolitika a cégeket és a hétköznapi felhasználókat is érinti.

 

Ha bezárja a Windows 10 telepítésére felszólító ablakot, a Microsoft ezt „hallgatás, beleegyezésként” értékeli, és minden további nélkül telepíti az új operációs rendszert. Utólagos megoldást csak a rendszer-visszaállítás jelenthet.

 

Komoly problémákat jelent

 

A rendszer nem kívánatos telepítődése komoly problémát okozhat mindenki számára. A nyitva hagyott dokumentumok elveszhetnek, a futó programok leállnak. A vállalatoknál a speciális információs rendszerek megbénulhatnak, mert nem feltétlenül képesek futni a Windows 10 rendszeren.

 

Mindesetre a Microsoft úgy hirdeti, hogy az ingyenes frissítés csak július 29-ig elérhető. Addig is minden felhasználható eszközzel megpróbálja rátukmálni az új termékét a gyanútlan fogyasztókra.

 

eTrend.sk

Nyitókép: techspot.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!