Több száz rendőr áll sorfalat a kiskunhalasi menekülttábor előtt, a menekültek a lassú ügyintézés miatt háborodtak fel. A Bács-Kiskun megyei Rendőrfőkapitányság tájékoztatása szerint a táborban elhelyezett 484 menekültügyi őrizetes közül mintegy 300 fő a zárt körülményeket és a lassú ügyintézést kifogásolva elégedetlenségének adott hangot.

 

Három választott szószólójuk közül egy szír férfi petíciót juttatott el a menekültügyi hatósághoz, majd arra szólította fel az egybeverődött migránsokat, hogy induljanak el Budapestre.

 

Kiskunhalas, 2016. június 1. Jobb körülményeket és gyorsabb ügyintézést követelõ migránsok a Kiskunhalasi Menekültügyi Õrzött Befogadó Központ Szegedi úti telephelyén 2016. június 1-jén. A rendõrség jelentõs erõkkel biztosítja az intézményt a telephely fegyveres biztonsági õrségével együtt. MTI Fotó: Ujvári Sándor
Kiskunhalas, 2016. június 1.
MTI Fotó: Ujvári Sándor

 

Bakondi György belbiztonsági főtanácsadó azt mondta, folyamatosan tárgyalnak a migránsok szószólóival, és sem az illegális bevándorlók kitörése nem valószínű, sem az, hogy megtámadják a rendőröket.
Felidézte, hogy az incidens reggel kezdődött az őrzött szálláson, amely, zárt, nem lehet szabadon elhagyni. Azokat helyezik ilyen típusú létesítménybe, akiket a bíróság elítélt tiltott határátlépés vagy más bűncselekmény miatt, ugyanakkor a kiutasítás elkerülése érdekében menekültügyi kérelmet nyújtottak be.

 hirdetes_810x300  

 

MTI/Origo.hu
borítókép: MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!