A közszolgálati média úgynevezett üzembetartási díjáról nemrég úgy nyilatkozott az RTVS vezetősége, hogy azt a jelenlegi 4,64 euróról 7 euró magasságába emelnék – cserébe egyel több köztévé által sugárzott csatornát tennének elérhetővé a polgárok számára. A magasabb összeget jövő januártól kellene fizetnünk.

 

A Koalíciós Tanács ma zajló első ülésén úgy döntött, januártól biztosan nem fognak emelkedni a tévédíjak, mivel ezt a kérdést az RTVS (a közmédia) finanszírozásának hatékonyságának emelése keretében fogják majd megvitatni. Ennek megkezdéséről azonban a kormánypártok még nem döntöttek. Erről Andrej Danko (SNS) házelnök beszélt a koalíciós ülést követő sajtótájékoztatón.

 

Az SNS az üggyel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy ellentétben a Smer, a Sieť és a Most-Híd álláspontjával, a tévédíjak emelést nem fogja támogatni.

 

 hirdetes_810x300  

Radoslav Procházka, a Sieť elnöke az ár-érték arányt emelte ki a közmédia műsorszolgáltatásával kapcsolatban. Szerinte a kormányprogramban fontosabb kérdések is vannak, mint a tévédíj és közmédia finanaszírozása.

 

Bugár Béla, Most-Híd elnöke szerint teljesen felesleges volt a koalíciós ülés előtt előhozakodni a tévédíjak témájával. „Az érvényes, amit a kormányprogramban lefektettünk“, mondta, hozzátéve, hogy biztosan változtatni fogják a díjakat, csak a koalíciós partnerek még nem egyeztek meg az ütemezésről.

 

Teraz.sk

Nyitókép: Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!