A Postabank legújabb elemzése szerint a szlovákiai polgárok egyharmada tervez nyáron itthon üdülni.

 

„A turizmus és a régiófejlesztés szempontjából ez egy remek hír, hiszen a szabadságolók pénzüket nem viszik külföldre, hanem a idehaza költik el”

 

mondta a bank elemzője, Jana Glasová.

 

Az üdülni vágyók második legkedveltebb célpontja Horvátország, amit a vakációzók 14 százaléka jelölt meg uticélként. „A többi ország a szlovákiai lakosság körében nem túlságosan népszerű. Olaszországba a hazai üdülők 6 százaléka, a szomszédos Csehországba 5 százalékuk készül”, fejtette ki Glasová. A lakosok két-két százaléka szeretné eltölteni szabadságát Görögországban, Magyarországon és Spanyolországban.

 hirdetes_300x300  

 

Az elemzésből azonban az is kiderül, hogy tavaly a lakosság két harmada egyetlen alkalommal sem vett részt legalább kéthetes üdülésen, és 40 százalékuk pedig a rövidebb, 4-13 naposon sem. A szlovákiai lakosok között a legnépszerűbb a rövid, legfeljebb három napig tartó üdülés. Az ilyen hosszúhétvégéket a vakációzók 28 százaléka többször is kihasználta a nyár folyamán, de a lakosság ugyanekkora hányada egyáltalán nem volt kirándulni a tavalyi év folyamán.

 

 

Teraz.sk

Nyitókép: vodnetury.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!