Szívbillentyű műtétet kell végrehajtani a volt olasz miniszterelnök Silvio Berlusconin, a jobbközép Hajrá Olaszország (FI) ellenzéki párt elnökén – jelentették be orvosai csütörtökön. 

 

Silvio Berlusconit a milanói San Raffele kórházban a jövő héten műtik meg. A beavatkozás várhatóan négy órás lesz. Alberto Zangrillo a politikus személyes orvosa a sajtónak elmondta, hogy Silvio Berlusconi súlyos szívelégtelenségben szenved, ezért van szükség a műtétre.

 

A nyolcvanadik évét szeptemberben betöltő Silvio Berlusconit kedden vitték a milánói San Raffaele kórházba. Azt megelőzően személyesen vett részt az önkormányzati választások kampányában, a többi között jelen volt a FI római főpolgármester-jelöltje kampányzáró találkozóján. A múlt hétvégi szavazáson – noha már rosszul volt – részt vett. Orvosa úgy fogalmazott, a halált kockáztatta. Silvio Berlusconit kizárólag családtagjai és legközelebbi munkatársai látogathatják a kórházban.

 

 hirdetes_810x300  

A négyszeres volt olasz kormányfő 2014 májusa és 2015 márciusa között egy idősek otthonában végzett közmunkával teljesítette az adócsalásért rá kirótt büntetést. Azóta Silvio Berlusconi látszólag visszavonult az aktív politikától: a mostani önkormányzati választásokon azonban ismét ő döntött a FI jobbközép szövetség jelöltjeiről.

 

Ezért számos kritikát kapott Matteo Salvinitől a szintén ellenzéki Északi Liga vezérétől, aki megújult „Berlusconi-mentes” politikát szorgalmaz az olasz jobboldali-jobbközép erőktől.

 

MTI

Nyitókép: Politico.eu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!