A címvédő Lewis Hamilton nyerte a Forma 1-es Kanadai Nagydíjat, ezzel ötödik győzelmét szerezte Montrealban. A fantasztikus rajtot produkáló Sebastian Vettel lett a második, Bottas nagy meglepetésre a dobogó harmadik fokát csípte el.

 

Hűvös időben kezdőtött a futam, alig 10 fokot mértek a rajt előtt. Mint arról tegnap beszámoltunk, Lewis Hamilton indult az élről. 

 

Sebastian Vettel, a Ferrai pilótája zseniális rajtolt, már az első kanyar előtt megelőzte a két Mercedest és az élre állt. Lewis Hamilton rosszul kapta el a zöld lámpát, még a csapattársával is összeért az első kanyar után.

 

 hirdetes_810x300  

https://www.youtube.com/watch?v=GTLVMeLNJg0

 

A 11. körben váraltan húzásra szánta el magát a Ferrari. Jenson Button füstölgő McLarennel parkolt le a célegyenesben, emiatt életbe lépett a virtuális biztonsági autó, és az olaszok meglepő húzással szuperlágyra cserélték az ultralágyakat.

 

A kerékcserét követően Vettel visszaesett  a Red Bullok mögé, de viszonylag gyorsan megelőzte Ricciardot és Verstappent is. A többiek a Ferrari kivételével egy kiállásos stratégiát választották. Sokáig úgy tűnt, a Ferrari húzása lehet a nyerő. A Mercedes és Lewis Hamilton azonban ezt másképp gondolta.

 

A futam végéhez közeledve hiába diktált pokoli tempót Sebastian Vettel, több alkalommal is elfékezte magát a célegyenes rávezető sikánban és már nem tudott közelebb férkőzni a címvédőhöz. Tegyük hozzzá, ez is kiváló teljesítmény volt a Ferrari részéről.

 

Úgy tűnik, működtek a Montrealba hozott fejlesztéseik. A dobogó legalsó fokára óriási meglepetésre  a kiváló versenyt futó és a jól taktikázó, a Williams finn pilótája Bottas állhatot fel. A negyedik helyen a Red Bullos Max Verstappen futott be, aki óriási csatát vívott az utolsó körökben Nico Rosberggel. A hatodik helyen Kimi Raikkonen ért célba.

 

Hamilton a futamot követően a rossz rajtját emelte ki:

 

„A rajtom sajnos piszkosul rossz volt, és talán a kuplungom túl volt melegedve, nem tudom. Az autóm az első kanyarban alulkormányzott volt, és Nicóval is összeértem. Örülök, hogy nem lett baja az autójának”.

 

A második helyen célba érő Sebastian Vettel a rajtját és a javuló Ferrarit dícsérte:

 

„A rajtom elég jó volt, és végig keményen nyomtam, de végül második lettem, mert Lewis túl gyors volt. Ennek ellenére elégedett lehetek, mert ez egy fontos második hely, és látszik a fejlődés, amit az elmúlt időszakban elértünk. Nyilvánvalóan gyorsabbak vagyunk, és ez jó.”

 

A futam végeredménye:

 

ff00

 

Kép forrása: formula1.com

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!