Obama szerint nincs egyértelműen arra utaló bizonyíték, hogy az orlandoi fegyveres tömegmészárlás elkövetője az Iszlám Államhoz köthető terrorista lett volna. Az amerikai elnök kijelentéseitől függetlenül a hatóságok terrorista merényletként kezelik az esetet.

 

A 49 halálos áldozatot és 53 sérültet követelő fegyveres támadással kapcsolatban egyre több részletre derül fény. Az elkövető (Omar Mateen) a támadás előtt a 911-et tárcsázta, majd a három évvel korábban történt bostoni terrortámadásokról hadovált a diszpécsernek. Miután elkezdte a támadást, egy túsztárgyalóval is beszélt.

 

Amerika történetének legvéresebb fegyveres tömeggyilkosságának elkövetője mindössze 29-éves volt. Néhány áldozatát még mindig nem sikerült azonosítani. Többen közülük közvetlenül haláluk előtt kértek segítséget, vagy üzentek haza még egyszer utoljára.

 

 hirdetes_400x285  

A túsztárgyaló szerint Omar feltűnően nyugodt volt, szülei szerint nem volt vallásos, nem értik miért tette ezt. Volt felesége ellenben instabilnak és agresszívnak írta le, és azt nyilatkozta, hogy a férfi gyakran verte őt.

 

Hirado.hu, BBC.com

Nyitókép: hirado.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!