A kormány ma újra foglalkozik a sztrecsényi várnál lévő balesetveszélyes helyzettel, mely az ottani építkezések miatt alakult ki. A szakértők megvizsgálták annak lehetőségét, hogyan lehetne lerövidíteni az útlezárások idejét, mely eredetileg 11 hétvégére szólt.

 

A kabinet megtárgyalja az év második felére szóló terveit is. A következő időszakban 57 törvényt és 23 kormányrendeletet kell előkészíteniük.

 

További programpont az Európa Tanács közelgő ülésével kapcsolatos téma  is, melyet június 28.-29.-én tartanak Brüsszelben. A delegációt Robert Fico fogja vezetni.

 

 hirdetes_400x285  

A EU csúcs témái a migráció, foglalkoztatottság növelése és befektetések, külkapcsolatok és a brit népszavazás végeredménye lesz, mely nagyban befolyásolja a szlovák elnökség prioritásait is.

 

A kormány továbbá foglalkozik az Akreditációs Bizottság új tagjának kinevezésével is. A funkciót előreláthatólag Miroslav Fikarnak ítélik, aki Mária Bielkovát fogja helyettesíteni a kormány tanácsadói testületében. Bielková főiskolai dékán lett, ami összeegyeztethetetlen eddigi funkciójával. Fikar egyébként a Szlovák Technikai Egyetem kémia és élelmiszertechnológiai karán működő Informatizációs, Automatizációs és Matematikai Intézetének igazgatója.

 

A miniszterek továbbá kitérnek a Szlovákia által a nemzetközi szervezetek részére folyósított támogatásokra is. Az elmúlt két évben az erre fordított összeg elérte a 81 millió eurót.

 

forrás: teraz.sk

nyitókép: TASR (illusztrációs felvétel)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!