A regionális közigazgatás vezető pozícióin valóságos földindulás zajlik: a kormány 25 járási hivatali igazgatót cserél le. Az új garnitúra július 1-jével kezd.

 

A járási hivatalok igazgatóinak több mint harmadát lecseréli a kormány, ami mai ülésén elfogadta Robert Kaliňák belügyminiszter által benyújtott, ezzel kapcsolatos javaslatot. A 72 járási hivatalvezetői posztból 25 esetében kerül sor változásra, ebből 24 esetben visszahívásról van szó, egy esetben a vezető maga mondott le.

 

A csere a koalíciós partnerek egyezsége alapján történik, az új hivatalvezetők az SNS, a Most-Híd és a #Sieť jelöltjeiből kerülnkek ki.

 

 hirdetes_400x285  

A változás több magyar lakta járást is érint. A következő járási hivatalokban változik a vezetés: Nagyszombat (Trnava), Dunaszerdahely (Dunajská Streda), Nyitra (Nitra), Léva (Levice), Komárom (Komárno), Érsekújvár (Nové Zámky), Privigye (Prievicza), Miava (Myjava), Simon (Partizánske), Zsolna (Žilina), Csaca (Čadca), Liptószentmiklós (Liptovský Mikuláš), Námesztó (Námestovo), Túrócszentmárton (Martin), Kiszucaújhely (Kusocké Nové Mesto), Turdossin (Tvrdošín), Besztercebánya (Banská Bystrica), Breznóbánya (Breno), Rimaszombat (Rimavská Sobota), Igló (Spišská Nová Ves), Kassa vidéke (Košice-okolie).

 

Aktuality.sk

Nyitókép: tlacovespravy.wordpress.com / illusztrációs felvétel

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!