Milliárdokat fektet a VW konszern az elektromos autók gyártásába és az automata vezetés technológiákba. A VW így akar piacvezetővé válni a környezetbarát  közlekedés területén 2025-re.

 

A vállalat vezetése csütörtökön azt nyilatkozta, hogy „ez lesz a legnagyobb változás a vállalat történetében”, amiben 67 ezer alkalmazott vesz már most részt világszerte 26 üzemben.

 

A hírre az amúgy is gyengélkedő konszern részvényeinek ára 4,3 százalékkal esni kezdett, mivel a bejelentést semmilyen konkrét, részletekbe menő stratégiával nem támasztották alá.

 

 hirdetes_810x300  

A VW most azért küzd, hogy fennállásának legnagyobb válságát kiheverje – a dieselbotrány kártérítéseinek fedezésére a cég 18 milliárd dollárt (16 milliárd euró) különített el.

 

A VW általános tervei szerint a következő évtizedben 30 különböző típusú elektromos autót szeretnének bevezetni a gyártásba, és azt tervezik, hogy 10 év múlva az elektromos márkák képviselik majd a bevételek negyedét.

 

Tavaly a VW 10 millió hagyományos autót értékesített világszerte, szemben a szerény eladási adatokkal rendelkező elektromos autókkal, amelyekből összesen 67 ezer kelt el 2015-ben.

 

Reuters.com

Nyitókép: inhabitat.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!