Elképesztő összegekben fogadnak a brit referendum végkimenetelére. A bookmakerek és a fogadóirodák legnagyobb része arra játszik, hogy Nagy-Britannia tagja marad az EU-nak.

 

A bukik 74 százalékos valószínűséget adnak a bennmaradásnak, a kilépésre fogadók pedig 11/4-hez eséllyel játszhatnak. Ha ez utóbbiak nyernének, feltett pénzük 3,75-szörösét vihetnék haza.

 

A referendumra fogadók 95 százaléka a maradásra tette meg tétjét, annak ellenére, hogy a közvélemény-kutatások ellentmondásosak, nagyjából kiegyensúlyozottak, és Jo Cox munkáspárti képviselő meggyilkolása óta az EU-tagságot támogatók tábora erősödött.

 

 hirdetes_300x300  

Az egyik fogadó 315 ezer fontot (410 ezer eurót) tett arra, hogy a britek az unióban maradnak. Ha nyer, tétje 1,28-szorosát viheti haza.

 

Antanas Guoga litván parlamenti képviselő és korábbi pókerjátékos kihívta a Nigel Farange-ot, a Breixt-kampány legnagyobb élharcosát, aki 1000 fontban fogadott a távozásra, hogy egymillió euróban fogadjanak egymás ellen. Ha Farange és a Brexit győz a csütörtöki választáson, Guoga utal át 1 millió eurót jótékonysági célokra, ha Nagy-Britannia az EU-ba marad, Farangenak kell ugyanezt tennie.

 

Bloomberg.com

Nyitókép: Bettinexport.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!