A franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon (Eb) lehetséges terrorcselekmények veszélyére hívta fel a figyelmet a magyar Terrorelhárítási Központ (TEK) csütörtökön közleményben.

 

A TEK közlése szerint a partnerszolgálatok által működtetett információs csatornákon beérkező adatok arra utalnak, hogy a következő csaknem három hétben szélsőséges csoportok nagy eséllyel követhetnek el terrorcselekményeket a stadionokban, a szurkolói zónákban vagy forgalmas és nagy tömegek által látogatott csomópontokon.

 

A szervezet ezért ismét felhívja a helyszínen tartózkodó magyar szurkolók figyelmét, hogy saját biztonságuk érdekében tartsák be a szurkolói zónákban, a stadionokban, illetve a közterületeken érvényes rendszabályokat, valamint működjenek együtt a helyi biztonságért felelős hatóságokkal.

 

 hirdetes_810x300  

Amennyiben elhagyott csomagra lesznek figyelmesek, vagy valakinek a viselkedése válik gyanússá, azonnal értesítsék közelben tartózkodó rendfenntartókat – figyelmeztet a TEK, amelynek honlapján továbbra is elérhető az az ajánlás, amely a biztonságtudatos magatartás fontosságára, és egy estleges támadás során javasolt viselkedési formákra hívja fel a figyelmet.

 

MTI

Nyitókép: BBC.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!