A Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) újabb veszélyes kozmetikai termékekre hívta fel a lakosság figyelmét. A német, francia és román ellenőrző szervek bejelentése szerint ezek a kozmetikai termékek használata veszélyes lehet és Szlovákiában is forgalomba kerülhettek.

 

A Németországban gyártott Carmen Wallstein nevű folyékony make up festék 10 ml-es műanyag palackocskában nikkel található, a terméket különféle név alatt forgalmazták.

 

1

 

 hirdetes_810x300  

Veszélyes az Indiában készült HOLIRAUSCH márkájú Holi Gulal Pulver – holi colour powder festékpor is, a termékben kimutatható volt egy tiltott festék jelenléte és a mikrobiológiai szennyeződés is.

 

 

2

 

A Holt-tengerből származó, ANAZWINA márkájú, Boue de la mer morte (Dead Sea mud) elnevezésű iszap is veszélyes.  A fehér műanyag zárással rendelkező üvegcsében ismeretlen formájú báriumot,nikkelt és cirkóniumot találtak.

 

4-9ee53aab52f915827e46774b915ecc442fafc793

 

Az elefántcsontparti L` Abidjanaise márkájú Treatment Body Cream termékben hidrokinont találtak, amely csak  csak a körömfestésre használt termékekben használható, ugyanis bőrallergiát válthat ki.

 

5

 

Végezetül pedig tiltólistára került az amerikai SAEWON COSMETICS  BNC remover elnevezésű körömlakklemosó, melyben dibutyl phthalate nevezetű veszélyes anyag található.

 

6

 

 

teraz.sk
képek forrása: teraz.sk/TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!