Együttműködést indít a felvidéki magyarság két nagy múltra visszatekintő rendezvénye, a Csemadok által szervezett, idén már 58. évadába lépő Gombaszögi Országos Kulturális Ünnepély és az ugyancsak több évtizedes hagyományú Gombaszögi Nyári Tábor, amelyet hosszú idő után az idén ismét a Gombaszögi völgyben rendeznek meg – jelentették be a szervezők keddi sajtótájékoztatójukon Pozsonyban.

 

Az idén közvetlenül egymás után megrendezendő két gombaszögi fesztivál együttműködésével a szervezőknek az volt a céljuk, hogy összekapcsolják és hatékonyabbá tegyék a felvidéki magyar kultúra megtartásában és fejlesztésében érdekelteket. Az együttműködés első elemi a közösen használt helyszín és infrastruktúra, valamint a gombaszögi rendezvények múltját bemutató fotókiállítás.

 

Bárdos Gyula, a felvidéki magyarság legnagyobb kulturális-közéleti szervezete, a Csemadok elnöke az együttműködésről azt mondta:

 

  hirdetes_300x300   

Szükség van arra, hogy a Felvidék minden magyarok lakta régiójában legyen olyan rendezvény, amely lehetőséget ad az ott élőknek a közösségi lét megélésére. Ehhez is hozzájárulhat a két rendezvény együttműködése, amitől azt is remélik, hogy azok, akik az egyikre ellátogatnak, részt vesznek a másikon is.

 

A Gombaszögi Országos Kulturális Ünnepélyt július 9-én és 10-én tartják, a rendezvény első napján szakmai konferenciát tartanak, a kulturális program a második napon zajlik.

 

A Gombaszögi Nyári Tábor  július 12. és 18. között a főszínpad és egy pajtaszínház mellett tíz programsátorral várja a vendégeket, akik az idén is politikai és közéleti témájú előadások sorára és színes zenei felhozatalra számíthatnak.

 

MTI
borítókép: atempo.sk

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!