A Rákóczi Szövetség Kárpát-medencei programsorozata keretében 14 nyári rendezvényt valósít meg, amelyekbe összesen 2000 diák és tanár kapcsolódik be. A rendezvények között általános iskolásoknak szóló anyanyelvi táborok, középiskolás és főiskolás találkozók, hagyományőrző táborok, valamint történelem és irodalom szakos tanároknak szóló nyári konferenciák szerepelnek.

 

Az anyanyelvi táborok bajai, tatai, győri és ópusztaszeri helyszínekkel várják a magyar szórvány vidékekről érkező diákokat. Mintegy félezer középiskolás táborozhat Sátoraljaújhelyen, és Babarcszőlősön. Gyöngyösön a történelemtanárok, míg Egerben az irodalom szakos tanárok nyári konferenciái zajlanak. A Kárpát-medence egyetemi városainak magyar diákszervezetei Szentendrén találkoznak augusztus végén.

 

A Rákóczi Szövetség idén be kapcsolódik az Erzsébet Táborok szervezésébe és a felvidék résztvevők táboroztatásába. Az együttműködésnek köszönhetően 150 rászoruló általános iskolás a zánkai, illetve 150 felvidéki középiskolás a székelyföldi Ivóban táborozhat.

 

 hirdetes_810x300  

A Rákóczi Szövetség 2016. évi nyári rendezvényeinek listáját az alábbi táblázat tartalmazza:

 

rsz_taborok_korkep
Forrás: Rákóczi Szövetség, Táblázat: Körkép.sk

 

Rákóczi Szövetség, Körkép.sk

Nyitókép: ujszo.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!