A szlovák üdülők biztonságérzetének növelése érdekében idén is lesznek szlovák rendőrök Horvátországban.

 

Rendőreink július 1.-től augusztus 31.-ig teljesítenek szolgálatot a balkáni országban, informált Martin Wäldl, a Rendőri Igazgatóság munkatársa.

 

A kiküldött rendőrök Trogir városában fognak szolgálatot teljesíteni, ahol a +385 99 7201 001 telefonszámon lesznek elérhetőek.

 

 hirdetes_810x300  

Ezenkívül Crikvenica, Novi Vinodolski, Opatija, Cres, Krk, Mali Lošinj, Rab, Baška, Malinska, Mošćenička Draga városokban is lesz szlovák rendőrségi szolgálat, melynek telefonszáma +385 99 7201 002.

 

Az a célunk, hogy növeljük a szlovák turisták biztonságérzetét, és hogy segítséget nyújtsunk az utazás során. A kiküldött rendőrök könnyen felismerhetőek lesznek, mivel az itthon is használt egyenruha lesz rajtuk

 

– mondta el Wäldl.

 

Emlékezetett, hogy Horvátország 2006-ban indította el a Biztonságos turistaszezon nevű akciót, melyhez Szlovákia 2008-ban csatlakozott, és ezalatt már 64 szlovák rendőr teljesített szolgálatott a balkáni országban.

 

Tavaly 272 esetbe kapcsolódtak be a szlovák rendőrök, valamint további esetekben nyújtottak információt a nyaralóknak a járőrözés során.

 

Ezek az esetek főleg parkolási ügyek, közúti szabálysértések, járművek vontatásai, szerelései, hivatali útbaigazítások voltak

 

– ismertette Wäldl.

 

forrás: aktuality.sk

nyitókép: TASR (illusztrációs felvétel)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!