Boris Johnson nem pályázik a kormányzó brit Konzervatív Párt vezetőjének tisztségére, így a brit miniszterelnöki posztra sem. Ezt a volt londoni polgármester maga jelentette be csütörtökön.

 

Johnson döntése hatalmas meglepetés, mivel a brit sajtó és a politikai elemzők évek óta egyöntetűen őt tartották David Cameron miniszterelnök legesélyesebb utódjelöltjének. A konzervatív párti politikus volt a kilépést pártoló tábor egyik frontembere a brit EU-tagságról tartott múlt heti népszavazás kampányában.

 

Gove: Johnson nem alkalmas

 

 hirdetes_810x300  

Cameron, aki a bennmaradásért kampányolt, múlt pénteken bejelentette, hogy őszig távozik a Konzervatív Párt és a kormány éléről, miután az EU-népszavazáson a választók többsége a kilépésre voksolt.

 

Egészen csütörtökig mindenki biztosra vette, hogy Johnson indul az utódválasztási versenyben, ám csütörtökön – szintén általános meglepetésre – Michael Gove igazságügyi miniszter, Johnson volt szövetségese bejelentette indulását, közölve egyben, hogy Johnsont nem tartja alkalmasnak a vezetői tisztségre.

 

MTI

Nyitókép: telegraph.co.uk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!