Ma délután bombariadó miatt a rendőrség evakuálta és lezárta a nagyszombati vasútállomást. Az egyik poggyász tartalmát vizsgálták át, robbanószerkezetet kerestek.

 

A helyszínen lévő civileket kommandósok evakuálták, a bombát kutyákkal keresték, az épület előtt tűzoltók és tűzszerészek álltak bevetésre készen. Másfél órán keresztül senkit nem engedtek be a vasútállomásra. A legutolsó információk szerint 15:30 környékén az utasok már visszamehettek a várókban.

 

Martina Kredatusová, a nagyszombati rendőrkapitányság szóvivője szerint a vizsgálat eredménye negatív volt. „A tűzszerészek semmilyen robbanószerkezetet nem találtak, a vasútállomás működése tehát hamarosan visszaáll a normál kerékvágásba”, mondta.

 

 hirdetes_400x285  

Az rendőrségi eljárás ideje alatt minden csatlakozást eltereltek más útvonalakra, aminek eredményeképpen legalább egy órás késésekkel közlekednek az érintett vonatok.

 

A bombariadó egy poggyász miatt történt, amit két nő hagyott az állomás várójában. Hogy ezt szándékosan tették, vagy csak ott felejtették a csomagot, egyelőre a rendőrség vizsgálja.

 

A körülmények egy tipikus névtelen bejelentésre utalnak. A rendőrségnek vélhetően nem volt semmilyen információja arról, valóban bomba van-e az épületben, de mivel gyanús tárgyról volt szó, komoly esetként kezelve az ügyet nagy erőkkel érkeztek ki a helyszínre.

 

o_13569933_10205325122362194_251665663_o_puska
Forrás: Pluska.sk

 

Pluska.sk

Nyitókép: Pluska.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!