Vasárnap kora délután rendezték a Forma 1-es világbajnokság Osztrák Nagydíját.

 

Mint arról tegnap beszámoltunk, Lewis Hamilton szerezte meg a pole pozíciót. A futam vége óriási izgalmakat hozott, a két Mercedes ismét koccant, aminek Hamilton lett a győztese.

 

A rajtot remekül kapta el a Mercedes brit címvédője. Az időmérő nagy meglepetése Nico Hülkenberg viszont annál rosszabbul, rengeteg helyet vesztett. A  mögüle induló Jenson Buttonnak úgyszintén esélye sem volt a címvédő ellen.

 

 hirdetes_300x300  

Az első kerékcserékig nagy változás nem történt az élmezőnyben, csupán Kimi Raikkonen előzgetett. A negyedik helyről feljött egészen a második helyre. A kerékcseréket követően teljesen átrendeződött az élmezőny. A vezető Hamilton kerékcseréje több időt vett igénybe, így a rajtrácsbüntetés miatt csak a 6. helyről rajtolt Nico Rosberg elment mellette.

 

Az élen a Ferrari német versenyzője Sebastian Vettel autózott, aki ma ünnepelte 29. születésnapját. A négyszeres bajnok sokáig próbálta elhúzni a kerékcseréjét, ami nagyon rosszul sült el számára. A Ferrari  a célegyenesben jobb hátsó defektet kapott, aminek következtében Vettel autója a bokszutcafal felé kanyarodott, majd visszacsúszott a pálya közepére. A balesetet követően beküldték a biztonsági autót.

 

Sebastian Vettel (GER) Ferrari SF16-H retired from the race when his rear tyre exploded. 03.07.2016. Formula 1 World Championship, Rd 9, Austrian Grand Prix, Spielberg, Austria, Race Day. - www.xpbimages.com, EMail: requests@xpbimages.com - copy of publication required for printed pictures. Every used picture is fee-liable. © Copyright: Charniaux / XPB Images
Sebastian Vettel (GER) Ferrari SF16-H

 

A safety car kiállása után a következő volt a sorrend az élmezőnyben: Verstappen, Rosberg, Hamilton, Räikkönen és Ricciardo. A két Mercedes a friss gumikon megelőzte a Red Bull holland fiatalját, Verstappent. A két csapattárs között megkezdődött a hajsza a győzelemért.

 

A két rivális az utolsó kerékcseréknél eltérő taktikát választott. Nico Rosberg szuperlágy gumikra váltott, míg  Lewis Hamilton lágyakra. A csata egészen az utolsó körig kiélezett volt a két Mercedes pilótája között, a dráma azonban a utolsó percben jött el.

 

Nico Rosberg (GER) Mercedes AMG F1 W07 Hybrid with a broken front wing at the end of the race. 03.07.2016. Formula 1 World Championship, Rd 9, Austrian Grand Prix, Spielberg, Austria, Race Day. - www.xpbimages.com, EMail: requests@xpbimages.com - copy of publication required for printed pictures. Every used picture is fee-liable. © Copyright: Charniaux / XPB Images
Nico Rosberg (GER) Mercedes AMG F1 W07 Hybrid

 

A brit világbajnok az utolsó körben megpróbálta megelőzni márkatársát, miközben összeért a két autó. A kakaskodás után Hamilton elhagyta a pályát, de végül ő került ki nyertesen, Rosberg autója ugyanis megsérült és a negyedik helyig esett vissza. A lelassuló német pilótát Max Verstappen és Kimi Raikkonen is megelőzte.

 

A nap legnagyobb meglepetését a mezőny egyik leggyengébb autójával Pascal Wehrlein érte el, aki a tizedik, még pontot érő helyen zárta a futamot.

 

A futam végeredménye:

 

IMG_0383

 

Képek forrása: xpbimages.com

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!