A brit kormány elutasította azt az online petíciót, ami újabb népszavazást kezdeményezett volna Nagy-Britannia EU-tagságáról. Az online petíciót több mint 4,1 millióan írták alá – hiába.

 

Az online aláírásgyűjtés még a Brexit győzelmével végződő június 23-i népszavazás előtt kezdődött, célja pedig az volt, hogy ha a részvételi arány 75 százalék alatt marad, a „maradás” vagy a „távozás” pedig nem szerzi meg legalább a szavazatok 60 százalékát, akkor új referendum kerüljön kiírásra.

 

„A miniszterelnök és a kormány világosan látja, hogy egy ilyen döntésre egy generációban csak egyszer kerül sor, és ahogy a miniszterelnök mondta, az eredményt tiszteletben kell tartani”, nyilatkozta a brit külügy.

 

 hirdetes_810x300  

„Elő kell készítenünk az EU-ból való kilépést, és a kormány megtesz mindent azért, hogy a britek a legjobb eredményt érjék el a tárgyalásokon.”.

 

David Cameron mindkét lehetséges utódja úgy nyilatkozott, hogy a népszavazás eredménye nem vonható kétségbe, és Brexitre kell számítani.

 

„A Brexit az Brexit”, mondta Theresa May brit belügyminiszter, aki szerint nem volt a „maradás”-párti kampánynak igazi vezető személyisége.

 

Reuters.com

Nyitókép: Reuters.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!