A Center for World University Rankings (CWUR) nyilvánosságra hozta a legfrissebb, a világ legjobb ezer egyetemét rangsoroló listáját. Az pozsonyi Comenius Egyetem a legjobb szlovák intézményként a 637. helyen szerepel.

 

A ranglistán a szlovák egyetem a 637. helyet foglalta el, ami azt jelenti, hogy az előző évhez képest 48 hellyel javított.

 

A ranglista első három helyét az amerikai Harvard Egyetem (Harvard University), Stanford Egyetem (Stanford University) és a Massachusettsi Technológiai Intézet (Massachusetts Institute of Technology) szerezte meg.

 hirdetes_810x300  

 

A világ legjobb egyetemeinek „ötösét” a brit Cambridge-i Egyetem (University of Cambridge), valamint az Oxfordi Egyetem (University of Oxford) zárja. A CWUE egy olyan rangsoroló lista, amely méri a képzettség minőségét, a diákok felkészültségét, valamint a kutatások minőségét is, függetlenül az egyetemek által benyújtott kutatások és adatok alapján.

 

A CWUR által nyilvánossá tett 2016-os rangsorolási listán a csehországi egyetemek közül négy került fel a listára: a 266. helyet a prágai Károly Egyetem, a 658. helyet az olomouci Palacký Egyetem, a 663. helyet a prágai Műszaki Egyetem, míg a 731. helyet a brünni Masaryk Egyetem szerezte meg.

 

A magyarországi egyetemek közül aranyérmesnek az Eötvös Lóránd Tudományegyetem bizonyult a 488. hellyel, az ezüstérmet a Semmelweis Egyetem (631. hely), míg a bronzérmet a Debreceni Egyetem szerezte meg (661. hely).

 

A CWUR 25 000 egyetemet rangsorol nyolc szempont alapján, többek között az oktatás minősége, a végzett hallgatók elhelyezkedése, az oktatók kiválósága, a publikációk száma, az idézési arány és a szabadalmak száma alapján.

 

Forrás: webnoviny.sk, cwur.org

Nyitókép: old.itnews.sk

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!