Jozef Rajtár (SaS) képviselő feljelentést tett a Főügyészségen, ami Ladislav Bašternák vállalkozó botrányával és egy áfacsalási üggyel kapcsolatos.

 

A képviselő az alapján tett feljelentést, hogy az asszisztensét, Filip Rybaničot vizsgáló Bystrík Palovič ügyész egy apartman tulajdonosa egy pozsonyi komplexumban, amit nem más, mint Ladislav Bašternák építtetett. Rajtár szerint nyomorúságos az igazságszolgáltatás Szlovákiában, ez az eset is iskolapéldája annak, hogy hogyan működik a rendszer és hogyan szolgálja Robert Kaliňák belügyminisztert.

 

Gyanús apartmanok Floridában

 

 hirdetes_300x300  

A képviselő szerint idősebb és fiatalabb Bystrík Palovičnak is gyanús apartmanjai vannak Floridában, az idősebb pedig két esetben is zálogjoggal rendelkezett Ladislav Bašternák két lakására, a fiatalabbnak pedig egy pozsonyi ház 12 cégen keresztül került a tulajdonába.

 

Ez azt jelenti, hogy négyszer igényelhették vissza az áfát egyetlen ingatlan esetében. Az áfa pedig ahhoz az ügyvédhez került, aki az asszisztenst vizsgálta. Rajtár elmondta, hogy a cégekben ismétlődnek a tulajdonosok és az ügyvezető igazgatók is, szerinte egymással összejátszanak. Továbbá Bystrík testvére ügyvéd, egy ügyvédi irodában dolgozik, amelynek székhelye a Bonaparte lakóparkban van – tehát Bašternáktól bérli.

 

Eltitkolt ingatlanok

 

Az SaS-képviselő rámutatott, hogy a feljelentést nyilvános információk alapján tette meg, de azokban a cégekben, melyek közzétették az elszámolásukat, az adóelszámolás a kritikus évekből hiányzik. Daniel Lipšic (OĽaNO-NOVA) szerint ifjabb Bístrík Palovič ügyésznek nem szerepel vagyonnyilatkozatában a floridai apartman, így felmerül a gyanú, hogy illegálisan szerezte azt.

 

webnoviny.sk/pravda.sk
kép: aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!