A 31. Magyar Nagydíjat a Mercedes brit pilótája Lewis Hamilton nyerte, ezzel ő lett a pálya legsikeresebb versenyzője öt győzelemmel. A címvédő brit mögött csapattársa Rosberg és Ricciardo ért célba.

 

A Magyar Nagydíj rajtja kezdetben nem bővelkedett fordulatokban. A két Mercedes kicsit mindtha nehézkesebben startolt volna el, a két Red Bull rögtön mögéjük is került. A harmadik helyről rajtoló Ricciardo az egyenesben megelőzte a pole pozícióból rajtoló Rosberget. Ugyanígy tettLewis Hamilton is.

 

A második kanyar után azonban Rosberg visszatámadott, és maga mögé utasította Riccardot. Az ausztrált csapattársa Verstappen és a Ferrarival versenyző Sebastian Vettel követte.

 

 hirdetes_810x300  

Jenson Button autójával a futam elején gondok adódtak a hidraulikai nyomással, majd később a versenyigazgatóság áthajtásos büntetéssel sújtotta brit pilótát tiltott rádiózásért.

 

A 14. helyről rajtoló Kimi Raikkonen egészen a hatodik helyig küzdötte fel magát, ugyanis a finn pilóta keményebb kevéreken rajtolt, míg a többiek a szuperlágy gumikon. Ez a húzás a Ferrari részéről bejött, ugyanis az első kiállásokat követően Max Verstappen beragadt a finn pilóta mögé és hiába próbálkozott az ifjú holland, nem tudta megelőzni a Ferrari pilótáját.

 

f1-hungarian-gp-2016-sebastian-vettel-ferrari-sf16-h
Sebastian Vettel – Scuderia Ferrari. Forrás: Motorsportal.hu

 

15 körrel a vége előtt három hármas csata alakult ki az élen. Az első helyért Rosberg támadta Hamilton, a dobogóért Vettel a Red Bullos Ricciardot, míg az ötödök helyért a remek futamot teljesítő Kimi Raikkonen próbálkozott Max Verstappen ellen. Azonban egyik pilóta sem járt sikerrel – a Hungaroringen közismerten nehéz előzni.

 

 

A végére a sorrend nem változott és Lewis Hamilton a 31. Magyar Nagydíjon aratott győzelmével átvette a vezetést a pontversenyben és az ötödik Magyar Nagydíjon aratott győzelmének örülhetett, ezzel ő lett a legsiekresebb pilóta a pályán.

 

A futam végeredménye:

MagyarGP
Forrás: Motorsportal.hu

 

Képek forrása: motorsportal.com

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!