Még idén kezükbe foghatják a Harry Potter-rajongók azt a könyvet, amely a J. K. Rowling-regények nyomán született színművet tartalmazza.

 

A Harry Potter és az elátkozott gyermek (Harry Potter and the Cursed Child) színházi darab könyvbéli kiadása Amerikában minden bizonnyal bestseller lesz. Az angol Barnes & Noble könyvesbolt szerint 2007-től ez a könyv vezeti az előrendelési listát. Előtte pedig a ranglétra tetőfokán a sorozat hetedik kötete, a Harry Potter és a Halál ereklyéi foglalt helyet.

 

A darabot a Harry Potter-regényfolyam szerzője, J. K. Rowling írta Jack Thorne és John Tiffany közreműködésével. A színmű nyomtatásban az e-könyv-változattal együtt jelenik meg a Little, Brown Book Group kiadó gondozásában.

 

 hirdetes_810x300  

„A Harry Potter rajongók millióinak ez az új roxforti történet hatalmas eseménynek számít”

 

nyilatkozta az Amazon Books nevében Seira Wilson.

 

A várva várt könyv árusítása július 30-án éjfélkor, azaz 31-re virradóra kezdődik, míg a magyar fordításra minimum őszig várnunk kell.

 

harrypotterandthecursedchild_konyv-e1455122356241-1024x575
Fotó: 24.hu

 

A kétrészes darab ott kezdődik, ahol a hétrészes regényfolyam véget ért, vagyis 19 évvel azután, hogy a varázslótanonc utolsó, mindent eldöntő küzdelmét vívta a gonosz Voldemort nagyúrral. A darab szinopszisa szerint Harry a Mágiaügyi Minisztérium túlhajszolt munkatársa, legkisebb fia pedig kénytelen cipelni „a nem kívánt családi örökség súlyát”.

 

A produkció előbemutató-sorozatát májustól láthatja a közönség a londoni Palotaszínházban, a premiert pedig július 30-án tartják.

 

Forrás: webnoviny.sk

 

Nyitókép: konyveskucko.reblog.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!