A Magyar Közösség Pártjának Keresztény Platformja mély megdöbbenéssel veszi tudomásul, hogy egyre több ártatlan áldozata van a kegyetlen terrorista támadásoknak az Iszlám Állam részéről.

 

A Körkép.sk-nak küldött sajtónyilatkozatuk szerint „különösképpen megrendítő az idős Jacques Hamel atya brutális meggyilkolása, amelyet a Rouen melletti Saint-Etienne-du-Rouvray templomában követtek el. A merénylet szent helyen történt, amelyet sok esetben még a legbarbárabb népek is tiszteletben tartottak.

 

A barbár gyilkosság vértanúvá avatta az atyát és minden áldozat a keresztény Európa vértanújává válik, amíg az európai- és a világhatalmak nem lépnek fel következetesen és határozottan a terroristák ellen.  Szükséges, hogy megfékezzük az újkori népvándorlást s ugyanakkor a bajbajutott embertársainkon az országukban vagy egy közeli biztonságos országban segítsünk.

 

 hirdetes_810x300  

Tiszteljük mások vallását és kultúráját, de ezt azoknak is meg kell tenniük, akik menedéket kérnek az európai, keresztény gyökerekkel rendelkező országoktól.

 

Az MKP Keresztény Platformja elkötelezett a keresztény európai szellem és értékek megvédése mellett s arra szólítja fel a hazai és az európai döntéshozó politikusokat, hogy következetesen álljanak ki az európai emberek védelmében.

 

Egyben kéri a keresztény közösségeket, hogy lehetőségeikhez mérten kapcsolódjanak be a karitatív gyűjtésekbe és imádkozzanak a békéért nemcsak a Közel-Keleten, de Európában és szerte az egész földkerekségen.

 

Keresztény örökségünket kötelességünk megőrizni, hiszen első szent királyunk, Szent  István is erre buzdított bennünket! ” Zárul az MKP Keresztény Platform elnökségének nyilatkozata.

 

Körkép.sk

 

Nyitókép: BBC

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!