A Microsoft új fotós mobilalkalmazása elsősorban azok számára nyújthat segítséget, akik a mobilos „fényképkészítés” gomb lenyomásán túlmenően  nem kívánnak többet tenni egy jó, vagy jobb felvétel elkészítése érdekében.

 

A PIX névre keresztelt fotós app egyelőre az iPhone alkalmazói részére készült el és a jobb felvétel elkészítése érdekében több érdekes fejlesztést tartalmaz.

 

Kiválasztja a legjobbat

 

 hirdetes_810x300  

Az App Store-ban megjelent ingyenesen elérhető alkalmazás  az okos telefon fényképezés gombjának megnyomást követően kb. fél másodperc alatt 10 felvételt készít el. A kis program a mesterséges intelligencia segítségével ezek közül választja ki a legsikerültebbet, ha közben jelentősen megváltozott a kép témája a legjobb kettőt, s kínálja fel a mobiltelefon tulajdonosának megtartásra.

 

A videós integrációjának köszönhetően mozgó, videószerű képsort is lehet vele készíteni. Sőt a kettő, az álló és mozgókép kombinációjára is képes, aminek eredményeként a cinemagraph azaz mozgó fotó készíthető el vele. Tehát az eredmény egy része álló, a másik része pedig mozgó lesz.

 

Aktív kamera

 

Az aplikáció felhasználásával a  végleges felvétel elkészítése kb. 2-4  másodpercet vesz igénybe. A fényképezés gomb lenyomása után a program folyamatosan készíti a felvételeket, de csak az utolsó tízet hagyja meg. A kamera már a gomb lenyomása előtt  aktív.

 

A PIX az érintés pillanat előtti 7 és azutáni 3 felvétellel dolgozik. Megpróbálja felismerni a felvételen lévő arcokat, a felvételeket  közül kihagyja az elmosódott, csukott szemű, nem mosolygó arcokat. Amennyiben úgy értékeli ki, akkor a figyelmen kívül hagyott felvételeket, azok részleteit felhasználja arra, hogy a kiválasztott felvételen csökkentse a képzajt, a természetellenes színeket, színfoltokat.

 

Josh Weisberg, a Microsoft kutatórészlegének számítógépes fotográfiáért felelős csoport programfelelőse véleménye szerint az Apple-nek a mobilfotózás terén erős neve van., de a Microsoft az Iphone-on, s hamarosan az Androidon is ettől is jobb fényképeket készíteni.

 

Niytókép: tech.sme.sk

 

Forrás: tech.sme.sk, bitport.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!