Egy menedékkérő rátámadt egy 65 éves papra Belgiumban. Az esetre vasárnap került sor Lanaken városában (Limburg tomány). Az elkövető segítséget kért a paptól, mondván hogy Hollandiában menedékkérő, és szeretne lezuhanyozni, amit Jos Vanderlee atya meg is engedett neki. Ezután azonban a migráns pénzt követelt, amit a pap elutasított, mire az késsel támadt rá, majd elmenekült.

 

A sebesült atyának sikerült segítséget hívnia, a mentők kórházba szállították, ahol megoperálták. Már nincs életveszélyben.

 

A legutóbbi sajtóértesülések szerint a támadó a helyi menekültközpont lakója volt, a nyomozók egyelőre nem kötik össze az esetet az Iszlám Államal, jelenleg tanúk után kutatnak.

 

 hirdetes_810x300  
Jos-Vanderlee_mirror_co_uk
Jos Vanderlee atya. Forrás: Mirror.co.uk

 

Az eset sokkolta a város lakóit. A múlt héten egy 86 éves katolikus papot iszlamista terroristák kegyetlenül meggyilkoltak az észak-franciaországi Normandia egyik templomában.

 

A muszlim radikálisok papok elleni támadásai a világ számos részében elég gyakoriak. Bangladesben a vallási kisebbségeket (keresztények, hinduk) rendszeresen támadják, a múlt hónapban egy hindu papot is kivégeztek a muzulmán többségű országban.

 

Teraz.sk, Körkép.sk

Nyitókép: metro.co.uk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!