Egy konzervatív felsőházi tag szerint a Lordok Háza elég ideig akadályozhatná a Brexit megindítását ahhoz, hogy újabb népszavazást írjanak ki a kérdésről. Theresa May brit miniszterelnök szerint viszont a Lordoknak Házának tiszteletben kell tartania a brit szavazók döntését és támogatnia kell a Brexitet.

 

A Lordok többsége maradna az EU-ban

 

Patience Wheatcroft bárónő, a Lordok Háza konzervatív tagja szerint a brit parlament felsőháza addig halaszthatná a Brexit megkezdését, hogy egy újabb népszavazást tarthassanak a kérdésről – írja a The Independent.

 hirdetes_300x300  

 

Szerinte a Lordok többsége maradna az EU-ban, így nem kizárt egy ilyen forgatókönyv. Egyelőre nem világos, hogy a kormány a parlament beleegyezése nélkül is elkezdheti-e a kilépési folyamatot; ahogy az sem, hogy ez mikor fog megkezdődni.

 

May: be kell állni a Brexit mögé

 

Theresa May brit miniszterelnök Wheatcroft nyilatkozatára reagálva közölte: a Lordok Házának tiszteletben kell tartania a brit szavazók döntését, és be kell állnia a Brexit mögé.

 

A miniszterelnök világosan kijelentette: a Brexit Brexitet jelent, a folyamat sikeres lesz, a kilépési tárgyalások levezénylése pedig a kormány fő feladata

 

mondta May szóvivője.

 

Forrás: mandiner.hu

Nyitókép: catholicherald.co.uk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!