„A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) folyamatosan dolgozik azon, hogy a határon túli magyarok számára is elérhetővé tegye a sportközvetítéseket”

 

mondta Vaszily Miklós, az MTVA megbízott vezérigazgatója.

 

Az MTVA a tárgyalássorozatok után a 2018-2024-es időszakra megszerezte azt a jogot, hogy magyar nyelven közvetíthesse az olimpiát valamennyi szomszédos ország területére. A riói ötkarikás játékokat magyarul addig is a Kossuth Rádió juttatja el a határon túlra.

 

 hirdetes_810x300  

3500 perc olimpiai adásidővel számolhatunk
A Kossuth Rádió a XXXI. Nyári Olimpiai Játékok alatt hallgatóit legalább 3500 perc sportműsorral várja. A kiemelt eseményekről pedig olyan rádiós legendák jelentkeznek, mint Novotny Zoltán, Gulyás László vagy P. Fülöp Gábor.

 

d803f1b2-2851-406d-add6-0cc0d8686ea0
Novotny Zoltán (a fotót készítette: Zih Zsolt)

A Kossuth Rádió hallgatói folyamatosan átfogó képet kapnak az olimpia eseményeiről. A megszokott időpontokban, naponta jelentkező Sportvilág műsorokban is hallhatnak élő közvetítéseket, valamint összefoglalókat az ötkarikás versenyekről és a legfontosabb sporteseményekről. Ezen kívül pedig a Halló, itt Rió! műsorfolyam közvetít élőben és tudósít minden magyar érdekeltségű eseményről.

 

A közmédia vezetői – a Sportvilág magazinon kívül – mintegy 3500 perc olimpiai adásidővel számolnak, amely lényegesen bővülhet az eredmények tükrében. A középhullámon történő adás megszokott 22.30 órai befejezését a közvetített sportversenyekhez igazítják.

 

Forrás: Duna Médiaszolgálatató Nonprofit Zrt.

Nyitókép: popularis.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!