A múlt hétvégén Szlovákia-szerte erőteles viharok okoztak kárt a magán- és köztulajdonban. A biztosítók arra figyelmeztetnek, hogy a károkat dokumentálni kell és a kárigényt minél hamarább be kell jelenteni.

 

Milan Janásik, a Generali biztosító szóvivője elmondta, a viharkárok térítése esetében a ház- és ingatlanbiztosítás léte szükségszerű.

 

„Fontos, hogy a biztosítás természeti károkra is vonatkozzon, belefoglalva a viharokat és a jégesőt is. Az épületeken keletkezett károkat, a berendezésben, a bútorokban, az elektromos fogyasztókban vagy az ruhákban keletkezett kárt szintén a házbiztosítás fedezi. Ha a víz vagy a szél megrongálta az autót, a biztosító a balesetbiztosításból fizet.”

magyarázza Janásik.

 

 hirdetes_300x300  

A ČSOB Biztosító azt javasolja a z ügyfeleinek, hogy a biztosítás kiválasztásakor győződjenek meg arról, hogy az előbb felsorolt tételeket is tartalmazza-e a kötvény, illetve arról, hogy az ingatlan állapota megfelel-e azoknak a leírásoknak, ami a szerződésben szerepel. Ez akkor fontos, ha a szerződés megkötése óta növelte az ingatlan értékét vagy felszereltségét.

 

A kár eltávolításával az ügyfeleknek addig várniuk kellene, míg megtörténik a biztosító oldaláról is a kárfelmérés. A kárbejelentés történhet telefonon, e-mailben, az adott biztosító weboldalán található online-űrlap segítségével vagy személyesen is.

 

„Természetesen, ha higiéniai vagy biztonsági okokból elkerülhetetlen a helyreállító munkálatok megkezdése [még a biztosító kárfelmérése előtt], az emberek ezt megtehetik. Ebben az esetben azonban alaposan dokumentálni kell a károkat. Ma már a mobiltelefonoknak egészen jó fényképezői vannak, a biztosítók megelégszenek a mobiltelefonnal készített fotókkal is”

mondta Janásik.

 

Teraz.sk

Nyitókép: cohladas.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!