A szobor meztelensége annyira felháborított egy szentpétervári nőt, hogy egy levéllel fordult a gyermekek jogaival foglalkozó ügyvivőhöz.

 

Ennek kapcsán Szentpétervár lakosai augusztus 15-ig szavazhatnak a szentpétervári Dávid-másolat legalkalmasabb viseletéről, melynek meztelensége a helyi szentpétervári nőt oly módon felháborította, hogy a szobor eltávolítását szorgalmazta.

 

A Dávid-szobor megfertőzi a gyerekek lelkét

 

 hirdetes_810x300  

Az egyik szentpétervári utcára a híres szobor másolata egy multimédiás kiállítás – „Michelangelo. A világ teremtése” – keretein belül került ki. A kiállítás pedig az egyik evangélikus templom és iskola közvetlen szomszédságában található.

 

A megbotránkozott szentpétervári nő úgy nyilatkozott, hogy a meztelen férfi szobra

 

„nemcsak Szentpétervár látványán ront, de a gyermekek lelkét is megfertőzi.”

 

A szobor öltözékét a nyilvánosság választhatja ki

 

A polgári tiltakozásra a Nord-7 csoport művészei jelenleg egy egyszerű megoldással reagáltak: Dávid nemi szervét egy sapkával takarták el, amit ragasztószalaggal ragasztottak körbe.

st-petersburg-russia-may-16-2016-a-full-size-copy-of-michelangelos-G1JACM
A szentpétervári Dávid-szobor (fotó: alamy.com)

Emellett az interneten megindították azt a szavazást, amelyben a Dávid-szobor legmegfelelőbb öltözékéről lehet dönteni. A művészek pedig azt ígérték, hogy a szobor még az tanév kezdetéig megkapja a ruháját, így a gyermekek még véletlenül sem  fognak szembesülni a szobor meztelenségével.

 

Sokan tiltakoznak a szobor felöltöztetése ellen

 

A szentpéterváriak többsége azonban nem osztja a prűd asszony véleményét arról, hogy a meztelen Dávid-szobor nem illik a városba. A tiltakozók számára egy olyan szavazást indítottak, amelyben arról dönthetnek, hogy az ádámkosztümös Dávid férfiassága eltakarásra kerüljön-e, vagy maradhat úgy, ahogy Michelangelo megalkotta.

 

A kiállítás szervezői elmondták, hogy a Dávid felöltöztetéséről szóló ötletet eddig a kiállítás résztvevőinek 95 százaléka elutasította.

 

Forrás: aktuality.sk

Nyitókép: kulturpart.blog.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!