Ha Ladislav Bašternák nem bizonyítja a vállalkozó pozsonyi Hummel utcai villájának építésének törvényességét, a parlamenten kívüli KDH párt tagjai úgy fogják blokkolni a környező utakatak, hogy megakadályozzák az építőjárművek áthaladását. Ezt Alojz Hlina a párt elnöke jelentette be mai sajtótájékoztatóján.

 

„Senki sem tudja, még az eljárásban résztvevők sem, hogy egyáltalán a területrendezési tervvel és az építési engedéllyel összhangban folyik-e az építkezés, mert nincs tervdokumentáció. Ha rákérdeznek az építésügyi hivatalnál, azt fogják felelni, hogy nincs náluk tervdokumentáció, mert az ügyészségen van. A kivitelező pedig nem mutatja meg.”

Magyarázta Hlina.

 

A politikus szerint Bašternák ezen épülete is DPH visszaigénylésekből épül.

 

 hirdetes_300x300  

„A jelenlegi tulajdonos, a Bašternák nevéhez köthető Balax, attól a cégtől vásárolta meg [a félkész épületet], amely 2 millió euróval maradt adósa az államnak. Nagy a valószínűsége, hogy a Balax is igényelt vissza áfát. Ezért két követelésünk van: Tegyék közzé a tervdokumentációt, és hozzák nyilvánosságra, hogy a Balax igényelt-e vissza adót. Ha nem teljesítik ezt a két követelést, nem fognak betonozni”,

figyelmeztetett Hlina.

 

Hlina szeretné, ha a blokádra a választópolgárok is eljönnének. „Örülni fogok, ha többen leszünk. Mert ha Bašternák lebetonoz, akkor kifizeti a 3000 eurós büntetést, és minden úgy megy tovább, ahogy eddig. Ne engedjük betonozni”.

 

HNonline.sk

Nyitókép: HNonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!