Ismeretlen elkövetők felrobbantották az önkényesen kikiáltott Luhanszki Népköztársaság elnökét szállító járművet – írja az origo.hu.

 

Az Igor Plotnyickij szállítására szolgáló járművet ért robbanásról a délelőtti órákban számolt be egyaránt a szakadárok és az ukrán kormány sajtója. Akkor még nem volt egyértelmű, hogy a Luhanszki Népköztársaság (LNR) elnöke is a kocsiban tartózkodott-e. Azóta mindkét fél elismerte, hogy a két sérült egyike valóban a szakadár vezér, akit kórházba szállítottak – írja a RIA Novosztyi.

 

 

 hirdetes_810x300  

A robbanás körülményei egyelőre tisztázatlanok, de azt a Moszkva párti luhanszki kormányzat is elismeri, hogy merénylet történt. A sérült jármű környékét a szakadár fegyveresek egy kilométeres körzetben hermetikusan lezárták. A kijevi felderítés úgy tudja, hogy Plotnyickij állapota rendkívül súlyos.Életveszélyes belső sérüléseket szenvedett, légnyomást kapott és súlyos szemsérülése akár maradandó is lehet.

 

A szakadárok mindezt cáfolják. A Russzkaja Veszna értesülései szerint az elnökük jól van, és rövidesen elhagyja a kórházat. A kelet-ukrajnai ellenállás részéről egyelőre nem hangzottak el sem vádak, sem feltevések a merénylet elkövetőivel kapcsolatban. Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) hivatalos jelentése szerint Kijevnek semmi köze sincs a történtekhez.

 

forrás: origo.hu
kép: wordpress.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!