Tíz százalékkal visszaesett a franciaországi hotelokban eltöltött vendégéjszakák száma a tavalyi év azonos időszakához képest, derül ki az idegenforgalmi minisztérium közléséből.

 

Leginkább az európán kívüli turistaforgalom csökkent, akik a sorozatos terrorcselekményekre reagálnak.

 

Egész Európában kevesebb a turista

 

 hirdetes_400x285  

De nemcsak Franciaországban, hanem Európa más országaiban is Visszavetik az idegenforgalmat a sorozatos erőszakos cselekmények. A turisták inkább választanak egzotikusabb, indiai, kínai vagy ausztráliai célpontokat.

A nizzai és a müncheni támadások, a Brexit, valamint a gyenge gazdasági növekedés Európában mind hozzájárult ahhoz, hogy a nyári szezonban 11 százalékkal csökkent a franciaországi, 23 százalékkal a belgiumi és 31 százalékkal a törökországi repülőjegy-foglalások száma a ForwardKeys adatszolgáltató szerint.

 

A négyévente megrendezett labdarúgó Európa-bajnokság ellenére egyedül Európában csökkent a nemzetközi járatfoglalások száma, 2,1 százalékkal a tavaly nyári időszakhoz képest.

 

A Lufthansa, Tyanair is kevesebb repülőjegyet értékesít

 

A német Lufthansa AG profitfigyelmeztetést adott ki arról, hogy második féléves bevétele 8-9 százalékkal is csökkenhet, mivel az “ismétlődő európai terrortámadások miatt” kevesebb hosszú távú utat foglalnak Európába. A Thomas Cook brit utazási iroda részvényárfolyama 52 százalékkal zuhant az év eleje óta, a Ryanair diszkont légitársaságé 23 százalékkal volt alacsonyabb.

 

Körkép.sk/ČTK/MTI

 

Nyitókép: erdekesvilag.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!