Augusztus 9-én Kína ellen megkezdte olimpiai szereplését a magyar női vízilabda-válogatott, Bíró Attila együttese kétgólos sikert aratott Kína ellen. Három párbajtőrözőnk – Boczkó Gábor, Imre Géza és Rédli András – is pástra lépett, Rédli a 32 között búcsúzott, míg Boczkó és Imre egymással vívott a nyolcaddöntőben. Hosszú Katinka és Gyurta Dániel pedig újra vízbe szállnak egy újabb érem reményében.

 

Evezés

 

Az egypárevezősben versenyző Pétervári-Molnár Bendegúz negyedik lett keddi negyeddöntőjében, így nem jutott be a legjobb 12 közé, s a folytatásban az alsóági középfutamban szerepelhet a riói olimpián.

 

 hirdetes_810x300  

Pétervári-Molnár gyakorlatilag végig a negyedik helyen haladt, s a végén hiába hajrázott nagyot, a belga, egyiptomi, mexikói trió annyira elhúzott tőle az első 1500 méteren, hogy nem volt esélye beérni az élbolyt. A magyar evezős a legjobb esetben a 13. helyen zárhatja az olimpiát.

 

A Simon Béla, Juhász Adrián kormányos nélküli kettes negyedik helyen végzett keddi középfutamában, így a folytatásban a B döntőben, azaz a 7–12. helyért versenyezhet a riói olimpián.

 

Párbajtőr

 

Rédli András bejutott a legjobb 32 közé párbajtőrvívásban a riói olimpián. A szám három magyar indulója közül egyedül neki kellett pástra lépnie az első fordulóban, mégpedig a kuvaiti Abdulaziz Alsatti ellen, akit 14–13-ra győzött le kedden. Rédlinek azonban erős ellenfél jutott másodjára az idei Európa-bajnok Yannick Borel személyében, aki határozottabban vívott, így sajnos Rédli András kiesett.

 

Első keddi mérkőzésén simán győzött, ezzel bejutott a nyolcaddöntőbe Boczkó Gábor párbajtőrvívásban a riói olimpián. A pástra lépő Boczkó a szenegáli Alaxandre Bouzaiddal vívott és a papírformának megfelelően magabiztosan, 15-9-re verte ellenfelét.

 

Imre Géza fölényes győzelemmel bejutott a legjobb 16 közé kedden a férfi párbajtőrözők riói olimpiai versenyében, ahol Boczkó Gáborral küzdött meg. A magyar párharcból kedden a riói olimpia férfi párbajtőr versenyének negyeddöntőjében Imre Géza került.

 

Imre Géza a további megmérettetést is sikeresen vette, ugyanis a világbajnok észt Nikolai Novosjolovval vívott küzdelme után 15-9-re nyert, így elődöntős.

 

Vízilabda

 

Győzelemmel rajtolt a magyar női vízilabda-válogatott a riói olimpián: Bíró Attila Európa-bajnok együttese kedden a 13–11-re nyert a kínai csapat ellen.

 

A találkozót a harmadik negyedben döntötte el a gárda, mivel ezt a szakaszt 6–3-ra nyerte. A magyar válogatott csütörtökön a spanyolokkal, szombaton pedig a címvédő és világbajnok amerikaiakkal játszik a csoportban. A kvartettből minden csapat bejut a negyeddöntőbe.

 

Cselgáncs

 

A 81 kilogrammos Csoknyai László az első fordulóban kikapott és kiesett a riói olimpia cselgáncstornáján kedden. A magyar dzsúdósnak, akárcsak négy éve, ezúttal sem volt szerencséje a sorsolással. Londonban a második fordulóban kapta meg a világbajnoki címvédőt, Rióban pedig rögtön első meccsén. Ellenfele a mindössze 22 éves japán Nagasze Takanori volt, aki a tavalyi asztanai vb-n diadalmaskodott, s Rióban is a súlycsoport egyik favoritjának számított.

 

Sportlövészet

 

Csonka Zsófia a döntőről egy körrel lemaradva 10., míg Tobai-Sike Renáta 16. helyen zárta a sportpisztolyosok versenyét a riói olimpia keddi versenynapján.

 

Úszás

 

Bohus Richárd a 24., míg Kozma Dominik a 26. időt érte el a 100 méteres gyorsúszás keddi előfutamaiban a riói olimpián, így egyikük sem jutott az elődöntőbe.

 

Hosszú Katinka nagy bejelentést tett: visszalépett a 200 méter pillangótól. Elmondása szerint továbbjutása esetén 50 perccel az egyik legnehezebb szám, a 200 méter pillangó elődöntője után kellene a 200 méter vegyes fináléjában szerepelnie, így inkább visszamondta a szereplést.

 

Szilágyi Liliána, aki Hosszú Katinka visszalépése után negyedik idővel jutott elődöntőbe a 200 méter pillangó keddi előfutamaiból. A Bp. Honvéd 19 éves versenyzője futamában harmadikként csapott célba 2:06.99 perces idővel.

 

 

 

Forrás: MTI/nemzetisport.hu/m4sport.hu

Nyitókép: mno.hu

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!