Egyelőre semmilyen bizonyítékot nem találtak arról, hogy terrorcselekmény lenne a Svájcban szombaton elkövetett késelés és gyújtogatás – tudatta vasárnap a svájci rendőrség.

 

Nincs terrornyom

 

Közleményében a Sankt Gallen-i rendőrség úgy fogalmaz:

 

 hirdetes_810x300  

„pillanatnyilag semmilyen jel nem utal arra, hogy ez terrortámadás vagy politikailag motivált bűncselekmény lett volna”.

 

A rendőrség még annyit közölt, hogy a svájci férfinak “tipikusan svájci neve van”, a lakását átkutatták, nincs priusza, és eddig a törvénnyel sem került összeütközésbe.

 

Egy 34 éves nő belehalt sérüléseibe

 

St. Gallen kanton rendőrségének közleménye szerint egy 27 éves svájci férfi szombaton, a vasúti kocsiban gyúlékony folyadékot locsolt szét, amely lángra kapott. A férfinál kés is volt. Hat áldozatát – köztük egy hatéves gyermeket – égési sérülésekkel és szúrt sebekkel szállították különböző kórházakba. Három áldozat nő, 17, 34 és 43 évesek, kettő férfi, ők 17 és 50 esztendősek. Az MTI információi szerint a 34 éves súlyosan sebesült nő vasárnap délelőtt belehalt sérüléseibe a kórházban.

 

Svájcban emberemlékezet óta nem történt hasonló eset – jegyzi meg a Reuters brit hírügynökség, hozzátéve, hogy Franciaországban, Németországban és Belgiumban több támadás is érte a lakosságot az utóbbi másfél évben. Ezek elkövetőiként zömmel az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet jelentkezett.

 

Forrás: teraz.sk/MTI

Nyitókép: hirado.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!