Címvédőként Risztov Éva 13., Olasz Anna pedig 14. helyen végzett a nyílt vízi úszók 10 kilométeres versenyében a riói olimpia hétfői versenynapján. Az ezen a távon Londonban olimpiai bajnok Risztov sokáig az első háromban úszott, de a táv utolsó negyedében visszaesett.

 

Győzött a holland Sharon van Rouwendaal

 

Címvédőként kezdte a 10 kilométeres szabadvízi úszás riói döntőjét Risztov Éva, és ennek megfelelően a táv feléig remekül haladt, többször vezetett is.  A táv negyedénél ketten is felúsztak mellé, de továbbra is ő diktálta a tempót. Féltávnál a szám világbajnoki ezüstérmese, a holland Sharon van Rouwendaal állt az élre, és széthúzta a mezőnyt.  A magyar lányok végül egymás után értek célba, így Risztov Éva a 13., míg Olasz Anna a 14. helyet szerezte meg magának.

 

 hirdetes_300x300  

„Nehéz verseny volt, a végére bejöttek a hullámok. (…) Úgy érzem, hogy felerősödött a mezőny, ami által egyre népszerűbb lesz a hosszútávúszás. Elégedett vagyok. Sokan szurkoltak nekem, remélem, hogy megelégednek ezzel a tizenharmadik hellyel. Boldog vagyok, hogy a negyedik olimpiámon itt lehettem, és az álmom valóra vált. Minden sportoló életében az olimpiai bajnoki cím a legnagyobb dolog. Köszönöm az otthoni szurkolóknak is, tudom, hogy sokan vannak, rengeteg üzenetet kaptam. Mindenkit nagyon szeretek, és azt gondolom, hogy a világon tizenharmadiknak lenni is csodálatos dolog”

 

mondta Risztov Éva.

 

„Akárhogyan végeztem volna, elégedettnek kell, hogy legyek, hiszen három hete tudtam meg, hogy jövök. Egész évben abban a tudatban voltam, nem indulok ezen a versenyen. Kicsit depressziós is lettem ettől, nem is találtam a motivációt az úszáshoz. De most, hogy itt vagyok és 14. lettem, ezzel csak elégedett lehetek. Az első három kör úgy alakult, ahogyan elterveztem, a végén talán pont az az egy év hiányzott nekem, ami kiesett, ennyit tudtunk kihozni belőle”

 

mondta a 22 esztendős Olasz Anna.

 

Forrás: nemzetisport.hu/m4sport.hu/MTI

Nyitókép: MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!